Milli İstirahat

Malta Cemiyetinin Eğilimli Kültür Fizik Dergisi

Havalar soğuyor…

Malum, havalar soğumaya başladı. Eski kışlardan kalan tecrübelerimi aktarayım dedim.
Sakın ola etrafınızdaki insanların üstündeki elbiseye bakarak ne giyeceğinize karar vermeyin. Vücudunuzun ihtiyacı olan ısıyı hangi giyecek karşılıyorsa onu giymekten çekinmeyin. Küçük küçük soğuk algınlıkları bizi daha soğuk havalarda mikrobik hastalıklara karşı dirençsiz bırakabilir. Çorap ve iç çamaşırı seçiminizi pamuklu çoraplardan yapmaya devam edin. Naylon giysiler giymekten mümkün mertebe kaçının.
C vitaminini eksik etmeyin. Greyfurt, portakal, mandalina, kırmızı ve yeşil biberi bol bol tüketin. Karbonhidrat ağırlıklı değil, protein ağırlıklı beslenmeye çalışın. Eğer üstünüzdeki kaban oturduğunuzda kıçınızın altına gelmiyorsa soğuk bir yere oturmayın, gazete koyabilirsiniz ama.
Havalar biraz daha soğuduğu zaman mutlaka tavsiye edeceğim tatlı, kabak tatlısıdır. Yalnız küçük fakat büyük bir farkla : Kabak tatlısının üzerine mutlaka tahin dökmelisiniz. Üzerini cevizle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fazla cinsel ilişki direnç kaybına sebep olacağı ve banyo yapmaktan dolayı üşütme tehlikesi göstereceğinden dolayı, cinsel ilişkilerinizi haftada maksimum 2 de tutun. ( Bazılarına göre bu ilişki kendi kendine de olabilir) Vücudun ihtiyacı olan kaloriyi tutumlu kullanalım.
Şayet bir nezle durumu ile karşılaşırsanız eczaneye gidip grip aşısı olmaktan çekinmeyin. Nerde o eski eczaneciler.
İshal olunca yapmanız gerekenler ise, demli çay, kola, keçiboynuzu gibi kocakarı ilaçlarına rağbet etmektir. Bir de sakın ishal iken kıçınızı soğuk suyla yıkamayın daha kötü olur.
Misafirliğe gittiniz, kalın kalın botlardan dolayı nefes almayan ayaklarınız bok gibi kokuyor. Ne yapacaksınız? Herşeyden önce bu durumu ilk yaşıyorsanız bu size bir ders olsun. Ama bundan sonra misafirliğe giderken yanınızda yedek çorap bulundurun ve apartman girişinde bi yerde değiştirin, eski çorabı da su saatlerinin olduğu bir dolaba saklayın çıkarken alırsınız.
Saçınız kepekli ve artık sık yıkanmadığınız için kepekler daha da çoğalmış. Bu durumda bej ve açık gri renkleri tercih etmelisiniz. Kızlar nefret eder bu durumdan.
Çayı bol içmek psikolojik olarak bir ısıtma sağlar vücuda. Bu yüzden fazlasıyla çay içmek kandaki su oranını çoğaltacağı için vücut kendini ısıtmak isteyeceği için sık sık idrara çıkacaksınız. Böyle bir durumda oturduğunuz kahveden kalkmadan önce mutlaka o kahvenin tuvaletini kullanın böylece günde yaklaşık 1 ila 1,5 ytl kazançlı çıkarsınız.
Rüzgarlı havalar ne kadar soğuk olursa olsun, insan teninden ter yoluyla büyük miktarda suyu buharlaştırır. Bu  yüzden uzun bir mesafe yürüyecekseniz mutlaka yanınızda küçük bir su bulundurun.
Şapka seçimi yaparken kulağınızı sakın düşünmeyin, yoksa avcı şapkası gibi bir şapka taktığınız için insanlar sizle dalga geçerler. Bu yüzden dalga geçilmektense kulağınız ağrısın, iltihap kapsın önemli değil.
Milletin skinin keyfine göre yaşamak istememiş olabilirsin ama o zaman da palyançoluğu kabul edeceksin kardeşim.
Hee bu arada Uşak’tan tarhana getirtebiliyorsanız için, amına koyim adamlar dünyada ne kadar baharat varsa içine koymuşlar her bişeye yarıyordur herhalde.
Saygılarımla.

Ekim 15, 2008 - Posted by | Deneme, Post 13, Veysel Kurşun

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın